Hangzhou is a traditional city in the southeast of China, where we can peak its cultural features from its traditional architecture in history. If you want to see the most representative building complex, it must be in the historical blocks along Zhonghe Road.

Type: Commercial
Location: HangZhou
Area:1000 ㎡

Our object today is located in the Datong Lane where is a historical building block near Zhonghe road in Hangzhou. In this area, residences mostly live behind or above from shops,which was built in the period of the Republic of China.

In this environment, the designer Hu Zhile believes that this project need to pay more attention to the characteristics of the building itself and not constrained by the original architectural form and language, he hopes this space through the efforts of the team can be given a new form, but all this and ingenious fusion of traditional forms of architectural interface, like get to know each other, is different.

Tong Shang Ji, founded by our owner, aims to enlighten children’s “judgment, understanding, cognition, feeling and feeling” of things by using a new “experiential teaching” method for more parents and children.

After having a conversation with the owners and a visit severally, the designer Hu Zhile put forward on the material using the natural material, soft and comfortable on the space design is given priority to with larger space and the wholeness of space partition, this design because Hu Zhile hope children can in such a space to define their needs of communication and space combination, so as to protect childlike.

However, how to keep consistent with the surroundings of Da Tong Lane, and how to the principle of the owner in new experiential culture teaching, have become the initial question of this case.

Due to the close distance between the historic block of Da Tong Lane and the viaduct, the erosion of the urban construction to the old buildings is too serious. Therefore, we need a grid design to protect a parent-child activity space from urban noise. A space is only with natural and joyful childhood.

We put origami, log, nature and light into the whole space. These elements belong to children’s imagination space. The use of wood color in the space also makes children closer to nature.

In the original structure, the second floor has higher height, which limits the activity space. Therefore, the owner hope that we can integrate education activity space, parent-child accommodation and children activity area into this space.

We added lofts to the original structure. In this area, we create a home stay for parents and children, so that children can have a space to rest together and more like home while experiencing.

The addition of the skylight in the attic is more interesting and also meets the lighting needs of the old house.

In this space, children can experience hand work, enjoy undisturbed parent-child time with their parents and enjoy unimpeded activity space. Such freedom is the best enlightenment for the young generation.

*/